slogan

   ""Ιστοχώρος Γνώμης και Ελεύθερης Έκφρασης""

Xpert Access

search

Έκτακτο :κλείδωσαν τα νέα χαράτσια!!!

              xaratsia

«Κλειδώνουν», κατά πάσα πιθανότητα, τόσο οι πέντε δόσεις στην αποπληρωμή του ειδικού φόρου στα ακίνητα εφέτος, όσο και ο υπολογισμός με 33 συντελεστές του νέου ενιαίου φόρου ακινήτων για το 2014, καθώς και η μη καταβολή του μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Είναι χαρακτηριστικό ότι παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε λακωνικά, κατά την αποχώρησή του από το υπουργείο μετά από την περίπου 2,5 ωρών συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας, ότι «κλείδωσαν οι πέντε δόσεις και οι 33 συντελεστές».

Περισσότερα...

Κρατική αμυντική βιομηχανία, τέλος! - Έκλεισαν "a la ΕΡΤ" τα εργοστάσια, ξεπουλάνε τα ακίνητα

                EABL 0

 

Ελληνική πολεμική βιομηχανία, τέλος, τουλάχιστον όπως την γνωρίζαμε! Τα τρία εργοστάσια των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ, ΕΑΒ θα έχουν την τύχη της ΕΡΤ, δηλαδή κλείνουν και χιλιάδες εργαζομένων απολύονται και θα δημιουργηθεί μια μικρή εταιρεία με άξονα την ΕΑΒ. Αυτή είναι η απόφαση που ελήφθη πριν από λίγο από τους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και την αναπληρώτρια υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Περισσότερα...

Ανακοίνωση Υπ. Οικ. για παράταση δηλώσεων φυσικών προσώπων

                forologiki-dilosi7

 

Η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ΚΦΕ (φυσικά πρόσωπα), παρατείνεται ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου ως εξής:

Περισσότερα...

Αυτόματες διασταυρώσεις στις φετινές δηλώσεις

 

             1a810174b865937588e4698c657c243b XL 

Ο γραμματέας Εσόδων αποκαλύπτει  πώς θα πιάνονται αμέσως στην "τσιμπίδα"με το που θα υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωσή τους όσοι κλέβουν την Εφορία.

Περισσότερα...

Επιμένει το υπουργείο Οικονομικών για φόρο στα αγροτεμάχια των αγροτών

             agrotemaxia

 

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες το υπουργείο αντιπροτείνει τη θέσπιση ενός πολύ χαμηλού συντελεστή για τους κατ' επάγγελμα αγρότες της τάξης των 1 με 2 ευρώ ανά στρέμμα. Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γιάννη Στουρνάρα δεν κατέληξε σε οριστικές αποφάσεις οι οποίες μετατίθενται για το τέλος του μήνα.

Περισσότερα...

Ποιοι δικαιούνται επίδομα τέκνων - ΜΕΣΩ TAXISNET OI ΑΙΤΗΣΕΙΣ

                   EPIDOMA TEKNWN

 

Από το απόγευμα της Τετάρτης, ή το αργότερο έως το πρωί της Πέμπτης, θα βρίσκεται στο TaxisNet το έντυπο Α21, το οποίο θα πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά μαζί με τη φορολογική τους δήλωση οι δικαιούχοι του επιδόματος τέκνων. Η χορήγηση του επιδόματος θα γίνεται μετά την ολοκλήρωση του ελέγχου των φορολογικών στοιχείων, ενώ αρμόδιος φορέας για τη διεξαγωγή δειγματοληπτικών ελέγχων και την κατάθεση προσφυγών ορίζεται ο ΟΓΑ.

Περισσότερα...

Εκτός φόρου ακινήτων τα αγροτεμάχια που καλλιεργούνται

          agrotemaxia

 

Στην απαλλαγή από το φόρο ακινήτων των αγροτεμαχίων που χρησιμοποιούνται για εκμετάλλευση από τους κατ επάγγελμα αγρότες συγκλίνουν οι προτάσεις των εκπροσώπων των τριών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, όπως προέκυψε από τη συνάντησή τους με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι θα πρέπει να αναζητηθούν εναλλακτικοί τρόποι για την κάλυψη της τρύπας -περίπου 200 εκατ. ευρώ- στα έσοδα που θα δημιουργήσει αυτή η επιλογή.

Περισσότερα...

Το βιβλίο της Εφορίας με τις οδηγίες για τη συμπλήρωση της Δήλωσης 2013

             18251 ph1

 

Απαντήσεις σε 71 συχνά ερωτήματα που θέτουν οι φορολογούμενοι για τις Δηλώσεις Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων και τη συμπλήρωση των εντύπων Ε1,Ε2 και Ε3 ανάρτησε στο Διαδίκτυο η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τους πολίτες.

Περισσότερα...

Αρχίζει ο Γολγοθάς των καταθετών

            imerisia LARGE t 1061 43517273 type12128

 

Στις τράπεζες θα πρέπει να προσέλθουν εκατομμύρια φορολογούμενοι, προκειμένου να λάβουν τις βεβαιώσεις για τους τόκους των καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς τους το 2012.

Περισσότερα...

Ξεκινά η υποβολή Φορολογικών Δηλώσεων

forologikesΜε πολλά προβλήματα και ελλείψεις αρχίζει σήμερα, Παρασκευή, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων. Η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων από όλους τους φορολογούμενους αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές του taxisnet, καθώς και τα νεύρα των πολιτών, την ώρα που χιλιάδες ασφαλισμένοι δεν μπορούν να παραλάβουν τις βεβαιώσεις που χρειάζονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Συνολικά, περίπου 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι αναμένεται να υποβάλουν ηλεκτρονικά δηλώσεις έως τις 30 Ιουνίου 2013 (δεν αποκλείεται η προθεσμία να παραταθεί).

Στην κλίμακα για τον υπολογισμό του φόρου στα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012 δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Περισσότερα...

Ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για να μειωθεί το χαράτσι στα ακίνητα το 2013

            newego LARGE t 420 54183920

 

Με νέα υπουργική απόφαση θα καθοριστούν οι όροι και προϋποθέσεις για την απαλλαγή, τη μείωση ή την πληρωμή σε περισσότερες δόσεις του Εκτακτου Ειδικού Τέλους Ακινήτων (ΕΕΤΑ) από όσους ιδιοκτήτες βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. Την ευνοϊκή μεταχείριση αυτής της κατηγορίας ιδιοκτητών ακινήτων είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση και αναμένεται να ξεκαθαρίσει τον τρόπο που θα γίνει τις επόμενες εβδομάδες.

Περισσότερα...

Ποίοι Είμαστε

Σας καλωσορίζουμε στο  iliaplanet.gr στο νέο ιστοχώρο του νομού μας.

Το iliaplanet είναι μια νέα προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του νομού μας , προς την σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου, σε αντίδραση των καιρών και όλων αυτών που θέλουν και επιζητούν – για τους δικούς τους λόγους ο καθένας- την οργιώδη και χωρίς σεβασμό ανάπτυξη των πραγμάτων χωρίς αξίες και ιδανικά.

Για τον λόγο αυτό το iliaplanet  είμαστε όλοι εμείς και είσαστε όλοι εσείς , ο καθένας ξεχωριστά, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο προς την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων . Μια πρώτη προσπάθεια είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Το iliaplanet φιλοδοξεί να γίνει ένα χώρος όπου συντάκτες θα είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες που επιθυμούμε να μεταφέρουμε και να εκφράσουμε πράγματα που μας απασχολούν χωρίς στεγανά. Για αυτό , λοιπόν, στείλτε μας το κείμενο σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει να είμαστε.

Καλώς ορίσατε και καλώς  σας βρήκαμε.

Latest Tweets

  • over a year ago