slogan

   ""Ιστοχώρος Γνώμης και Ελεύθερης Έκφρασης""

Xpert Access

search

Περί συστήματος το ανάγνωσμα.( Ά ΜΈΡΟΣ)

              delightd

 

Τις τελευταίες μέρες συνταράζεται η χώρα από τις πολιτικές εξελίξεις , κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα για το θέμα της Ερτ ζητήματα δημοκρατίας πέφτουν στο τραπέζι μετά το μάυρο που έπεσε στους τηλεοπτικούς δέκτες, και μέσα σε όλα αυτά μόλις εχτές δόθηκε στην δημοσιότητα δημοσκόπηση που λέει ότι το 64% περίπου συμφωνεί με το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και την αναδιάρθρωσή της.

Να σημειώσουμε ότι η δημοσκόπηση αυτή δόθηκε στο κοινό ύστερα από την ανακοίνωση του ΥΠ.ΟΙΚ. να παραδοθούν οι εγκαταστάσεις από τους απεργούς και διαδηλωτές και μετά το μολών λαβέ των τελευταίων! Μήπως οι κυβερνητικοί προετοιμάζουν το έδαφος για βίαιη επέμβασή στο μέγαρο της ερτ; Μήπως πάμε για νέα επίδειξη δύναμης από την εξουσία του τόπου;

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή!

Γιατί γίνεται τόσος <<ντόρος >> για την ΕΡΤ και γιατί υπάρχουν διαφορετικές απόψεις και μάλιστα ακραίες πάνω σε αυτό το ζήτημα, και πώς μπόρεσε για μια ακόμη φορά να ενεργοποιηθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός μέσω της φράσης των ιερών αγελάδων δια στόματος του ίδιου μας του πρωθυπουργού .

Να ξεκαθαρίσουμε ότι αυτοί οι οποίοι τώρα εμφανίζονται ως οι απομηχανείς θεοί της κάθαρσης ήταν αυτοί οι οποίοι δημιούργησαν το πρόβλημα στην ερτ με τους κομματικούς τους στρατούς για να μπορούν να ελέγχουν το παιχνίδι mediaκα. Ποτέ η ερτ δεν ήταν δίπλα στους αγώνες του λαού τα τελευταία χρόνια και το μαύρο από την πλευρά της ήταν σύνηθες φαινόμενο σε τέτοιες δραστηριότητες ,όμως μέσα σε αυτούς του εργαζόμενούς υπάρχουν και απασχολούμενοι που είναι και αυτοί μισθωτοί των 700€ -1200€ , με μπλοκάκι κτλπ.

Ποιος είναι αυτός ο <<ημίθεος>> ο οποίος αποφασίζει μέσα σε τρεις ώρες να πετάξει στον δρόμο 3000,00 οικογένειες ;;;

Ο αγώνας όμως που γίνεται για την ΕΡΤ είναι μεγαλύτερος και ας μην προβάλλεται ξεκάθαρα από το απεργιακό πρόγραμμα , είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας που τόσα χρόνια πληρώναμε μέσω του τέλους της ΔΕΗ και που θα ξεπουληθεί έναντι πινακίου φακής πάλι σε κάποιον Μπόμπολα Βαρδινογιάννη ή ποιος άλλος ξέρει σε ποιόν….

Είναι πολύ μεγαλύτερος ο αγώνας που γίνεται , είναι αγώνας ενάντια στο ξεπούλημα της οποιασδήποτε δημόσιας περιουσίας της χώρας , αγώνας ενάντια στην κοινωνική αδικία των μέτρων που έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια , ενάντια στα χαράτσια , ενάντια στους αντεργατικούς νόμους που απολύουν σωρηδόν εργαζομένους χωρίς δικαιώματα, ενάντια στην φορομπηχτική πολιτική που έχει εφαρμοσθεί από το 2009 μέχρι και σήμερα, τέτοιος αγώνας είναι και γι΄ αυτό θα πρέπει να μεριμνήσει το απεργιακό πρόγραμμα της ΕΡΤ στην ανάδειξη τέτοιων ζητημάτων για να έρθει ακόμα περισσότερος κόσμος δίπλα μας .

Δεν είναι μια αντίδραση για την υπεράσπιση μιας <<συντεχνίας>> είναι αγώνας για την υπεράσπιση των ζωών μας και αυτήν την απάντηση πρέπει να δώσουμε σε όσους λένε τα αντίθετο ή έχουν υιοθετήσει την γκεπελίστικη κυβερνητική άποψη . Το σύστημα έχει παίξει καλά τον ρόλο του όπως βλέπετε και έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του, διόλου απίθανο απόψε να δούμε επέμβαση των Ματ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ ,το θέμα όμως είναι ποια θα είναι η απάντηση η δική μας το επόμενο χρονικό διάστημα θα φοβηθούμε και θα κλειστούμε στα σπίτια μας ή θα εξετάσουμε πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας σαν λαός;;;

Και σε αυτό το τελευταίο έχουμε ευθύνες όλοι μας

Πρέπει να αναδειχθεί μια τέτοια κοινωνική στάση από τις κατά-τόπους συνελεύσεις της ΕΡΤ ούτος ώστε η αντεπίθεση να είναι ακόμα ποιο δυνατή και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από την πλευρά του λαού, να καταρρίψουμε σε επίπεδο συνείδησης τα ιδεολογικά επιχειρήματα της κυβέρνησης και να βγούμε στους δρόμους……… δίνοντας τους μια καλή απάντηση και σε αυτούς αλλά και στα αντιπολιτευτικά τους στηρίγματα (Χ.Α.) .

Ορεινή Πηνεία

Pin It

Ποίοι Είμαστε

Σας καλωσορίζουμε στο  iliaplanet.gr στο νέο ιστοχώρο του νομού μας.

Το iliaplanet είναι μια νέα προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του νομού μας , προς την σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου, σε αντίδραση των καιρών και όλων αυτών που θέλουν και επιζητούν – για τους δικούς τους λόγους ο καθένας- την οργιώδη και χωρίς σεβασμό ανάπτυξη των πραγμάτων χωρίς αξίες και ιδανικά.

Για τον λόγο αυτό το iliaplanet  είμαστε όλοι εμείς και είσαστε όλοι εσείς , ο καθένας ξεχωριστά, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο προς την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων . Μια πρώτη προσπάθεια είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Το iliaplanet φιλοδοξεί να γίνει ένα χώρος όπου συντάκτες θα είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες που επιθυμούμε να μεταφέρουμε και να εκφράσουμε πράγματα που μας απασχολούν χωρίς στεγανά. Για αυτό , λοιπόν, στείλτε μας το κείμενο σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει να είμαστε.

Καλώς ορίσατε και καλώς  σας βρήκαμε.

Latest Tweets

  • over a year ago