slogan

   ""Ιστοχώρος Γνώμης και Ελεύθερης Έκφρασης""

Xpert Access

search

Λάθος χειρισμοί από Τρόικα, δια στόματος Τόμσεν

                          tomsen a2ece38254295582b2cfc7a7ec55b62f

“Ήταν λάθος ο τρόπος που αντιμετωπίσαμε στην Ελλάδα το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας" φέρεται να είπε ο Πολ Τόμσεν, μιλώντας σε ξένους δημοσιογράφους, σε συντάντησηπου είχε μαζί τους, λίγο απριν απο τη συνεδρίαση του Eurogroup και την επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα.

Ο κ. Τόμσεν, σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, είπε επίσης οτι “καλύψαμε τον μισό δρόμο, κόβοντας τους μισθούς και οτι έπρεπε να γίνουν αλλαγές στην αγορά εργασίας, να ανοίξουμε τις αγορές και τα κλειστά επαγγέλματα”.

"Το βασικό λάθος είναι ότι είμαστε στο πέμπτο έτος ύφεσης και εξακολουθούμε να έχουμε θετικό πληθωρισμό. Και αυτό δημιουργεί μια άνιση κατανομή βάρους" τόνισε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρώτη κουβέντα του Δανού αξιωτατούχου ήταν οτι πρέπει να διαλυθεί η εντύπωση πως πιέζουν για σκληρότερα μέτρα και δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση για την εφαρμογή τους. Ωστόσο, πρόσθεσε πως η τρόικα δεν έχει καλή εμπειρία από την ικανότητα των ελληνικών αρχών να ελέγξουν τις δαπάνες στην Αυτοδιοίκηση και στην Υγεία.

Ο επικεφαλής της τρόικας μίλησε επίσης για επιμήκυνση δύο χρόνων, αλλά δεν τοποθετήθηκε για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σημείωσε οτι η επιμήκυνση δημιουργεί κενό χρηματοδότησης για 4 χρόνια, αλλά αν δεν υπάρξει χρηματοδότηση, τότε θα πρέπει να επανέλθουμε με περισσότερα μέτρα.

Σε ο,τι αφορά τον πρωθυπουργό, είπε ότι πέτυχε στη διπλωματική ώθηση του ελληνικού ζητήματος, αλλά κανείς δεν θέλει ένα ακόμα πρόγραμμα, που να κινείται εκτός τροχιάς.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, για το περιεχόμενο της συνομιλίας του κ. Τόμσεν με δημοσιογράφους, ρωτήθηκε η εκπρόσωπος τύπου του ΔΝΤ, η οποία απάντησε οτι δεν υπήρξε κάποιο επίσημο briefing, ούτε δόθηκαν σημειώσεις στους δημοσιογράφους. Η εφημερίδα ζήτησε να μάθει για τον σκοπό της συνάντησης, χωρίς να πάρει απάντηση.

πηγή:vima.gr

Pin It

Ποίοι Είμαστε

Σας καλωσορίζουμε στο  iliaplanet.gr στο νέο ιστοχώρο του νομού μας.

Το iliaplanet είναι μια νέα προσπάθεια ανάδειξης και προώθησης του νομού μας , προς την σωστή κατεύθυνση αξιοποίησης του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου, σε αντίδραση των καιρών και όλων αυτών που θέλουν και επιζητούν – για τους δικούς τους λόγους ο καθένας- την οργιώδη και χωρίς σεβασμό ανάπτυξη των πραγμάτων χωρίς αξίες και ιδανικά.

Για τον λόγο αυτό το iliaplanet  είμαστε όλοι εμείς και είσαστε όλοι εσείς , ο καθένας ξεχωριστά, γιατί ο καθένας από εμάς μπορεί να συμβάλλει με τον δικό του τρόπο προς την σωστή κατεύθυνση των πραγμάτων . Μια πρώτη προσπάθεια είναι αυτός ο διαδικτυακός τόπος.

Το iliaplanet φιλοδοξεί να γίνει ένα χώρος όπου συντάκτες θα είναι όλοι εμείς οι αναγνώστες που επιθυμούμε να μεταφέρουμε και να εκφράσουμε πράγματα που μας απασχολούν χωρίς στεγανά. Για αυτό , λοιπόν, στείλτε μας το κείμενο σας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε ώστε να γίνουμε αυτό που πραγματικά πρέπει να είμαστε.

Καλώς ορίσατε και καλώς  σας βρήκαμε.

Latest Tweets

  • over a year ago